Jordi Riu Mudarra Triatleta i entrenador personal

En el món del triatló és important ser constant en les tres disciplines

Puiggròs, 1985. Una lesió li va fer deixar el futbol, però també li va fer descobrir altres disciplines com la natació, la bicicleta i la carrera a peu, tres modalitats que es fusionen en un triatló. Va fer el Curs d'Entrenador Nacional de Triatló i, fa dos anys, va crear el seu propi gimnàs -The Squared Room- a Lleida. Diu que aconseguir superar-se a si mateix és una gran satisfacció, però poder ajudar tots els seus alumnes a complir reptes encara ho és més.

Laura Quintana: El fet de ser triatleta i entrenador personal, fa que t'exigeixis a tu mateix?
Jordi Riu:
Sí, un entrenador acostuma a sobreentrenar-se un mateix. Per això m'estimo més marcar-me reptes amb companys que també són entrenadors de triatlons. 

L.Q.: En quines proves has participat recentment?
J.R.:
Al juliol vaig debutar a la Challenge Roth d'Alemanya, que consisteix a fer 3,8 quilòmetres nadant, 180 amb bici i 42 corrent, que els vaig finalitzar en 10 hores i 35 minuts. Fins llavors feia dos anys que no competia en triatló, des que vaig deixar el club TRI-4.40 de Lleida. 

L.Q.: Aquesta prova vas preparar-te-la en cinc mesos. Quin pla d'entrenament vas seguir?
J.R.:
Vaig haver d'acumular moltes hores d'entrenament. Feia tres dies de força a la setmana, un o dos dies d'entrenament funcional, tres dies de natació, dos o tres de córrer i quatre sessions de bici.

L.Q.: Per què vas decidir deixar el TRI-4.40 i fer una parada de dos anys? 
J.R.:
Feia quatre anys que treballava com a entrenador personal i, personalment, vaig voler evolucionar més en aquest àmbit. Llavors, juntament amb un company que també és entrenador personal, l'any 2016 vam fer una idea conjunta i, amb un tercer soci, vam crear el gimnàs The Squared Room. Això no em permetia entrenar-me a un alt nivell perquè no tenia prou temps. Per tant, no m'apetia anar a competir sense tenir prou nivell. 

L.Q.: Et penedeixes d'haver estat dos anys inactiu? 
J.R.:
No, ja que he creat un projecte que està funcionant molt bé. A més, m'omple de felicitat poder ajudar tots els meus alumnes perquè compleixin els seus reptes. 

L.Q.: Dins del triatló, en quina disciplina et trobes millor?
J.R.:
Gaudeixo les tres disciplines, però córrer és el que més m'agrada. Tot i això, és important ser constant en les tres disciplines i mantenir un equilibri. 

L.Q.: Quin ha estat el principal repte en la teua carrera esportiva? 
J.R.:
El meu repte és buscar dia a dia alguna cosa que em motivi. No és gens fàcil compaginar la vida laboral amb la vida esportiva amateur. El descans és imprescindible en un pla d'entrenament i els esportistes amateurs no tenim prou hores per poder descansar.

L.Q.: Objectius a curt termini?
J.R.:
El triatló de Zarautz, que me'l conec molt bé perquè hi he anat quatre vegades. 

L.Q.: Com a entrenador personal, què recomanes a la gent que està iniciant-se en aquest món?
J.R.:
Que es posin en mans d'un professional. No es pot fer un triatló sense tenir una bona tècnica i un bon entrenament. 
 

AL PRIMER TOC

  • T'agrada algun altre esport? El trail running.
  • Quins són els teus referents? Kilian Jornet i Javier Gómez Noya, entre altres.
  • Quina és la teua beguda preferida? El suc de taronja natural.
  • I el plat que més t'agrada? La sopa, però cuinada per la meua mare.
  • Quina música escoltes? M'agrada la música indie.