Robert Salvia Pou Coordinador del Club Escola Comarcal de Futbol les Garrigues

El primer i principal objectiu de l’escola és que els jugadors s’ho passin bé

Nascut el 1969, aquest fill del Poal és el coordinador del Club Escola Comarcal de Futbol les Garrigues des de l’inici de la temporada passada. El Robert té una dilatada trajectòria al món del futbol, que va començar de ben petit al seu poble i en què, quan era infantil, va fer un gran salt al fitxar pel Lleida. Un fitxatge que va acabar sense debut, perquè una trucada del F.C. Barcelona el va portar a la Masia, on va jugar per les categories inferiors del Barça des dels 14 fins als 17 anys. Van seguir el Badalona, el Torre-Pacheco (mentre estava fent el servei militar a Múrcia), el Mollerussa a Segona B, el Balaguer i l’Ivars d’Urgell. De llavors ençà, mentre treballava de comercial, va jugar a futbol sala i es va treure la titulació d’entrenador professional de futbol nivell 3, que permet entrenar equips de Primera Divisió. Com a entrenador, abans de dedicar-se al futbol base, va entrenar l’amateur de l’Artesa de Segre. Després, ja amb els més joves, l’Almacelles, el fifLleida i la Bordeta, fins a l’any passat, quan va aterrar a les Borges.

Francesc Florensa - Quants jugadors teniu a l'escola?
Robert Salvia -
Aquesta temporada l'escola compta amb 13 equips i gairebé 190 jugadors. Tenim des dels més petits, els babies, que s'entrenen al pavelló i només fan quatre o cinc partits amistosos a l'any, fins als juvenils. En futbol 7 tenim l'equip dels babies, dos equips de prebenjamins, tres de benjamins i dos d'alevins, i en futbol 11 tenim un equip d'infantils, dos equips de cadets i dos més de juvenils.

F.F. - Com s'organitzen els entrenaments?
R.S. -
Els entrenaments són de dilluns a divendres des de les sis de la tarda fins a les deu de la nit. Els equips de futbol 7 s'entrenen dos dies a la setmana i els de futbol 11 ho fan tres cops. Després, els caps de setmana, tant els dissabtes (majoritàriament) com els diumenges hi ha les competicions.

F.F. - Quins són els vostres objectius?
R.S. -
Tenim uns objectius globals com a escola i, evidentment, volem ser competitius, però també som molt conscients de quines són les nostres limitacions i no volem, ni pretenem, competir amb les grans escoles en els resultats. Ara bé, tenim tres grans objectius. El primer i principal objectiu de l'escola és que els nens que vinguin a entrenar-se s'ho passin molt bé. És per això que els nostres entrenadors s'esforcen per preparar entrenaments adequats a cadascuna de les categories. El segon objectiu seria ensenyar als nostres jugadors els valors que ens dona l'esport i, en concret, el futbol. La companyonia, la solidaritat, la higiene (tots els jugadors es dutxen a les nostres instal·lacions després de cada entrenament), el respecte envers els altres, tindre una bona conducta (les baralles i els renecs no són acceptats), etc. El tercer objectiu és que cada temporada aprenguin conceptes bàsics del futbol: on em situo, com m'he de moure quan no tinc la pilota, aquestes coses bàsiques que cal aprendre per a la pràctica de qualsevol esport i concretament, en el nostre cas, del futbol.

F.F. - Teniu alguna novetat per aquesta temporada que comença?
R.S. -
Aquesta temporada hem introduït la tecnificació. Es tracta de treballar els aspectes tècnics de forma individualitzada. Els jugadors que així ho volen, cada dia poden participar d'aquestes sessions personalitzades de 45 minuts abans de començar els entrenaments d'equip. Aquest treball es fa en grups depenent del nivell. D'altra banda, una cosa que ja vam començar a fer l'any passat va ser una enquesta de satisfacció als pares. Ens serveix per avaluar la nostra feina i veure també quins són els seus interessos i les facetes que hem de millorar o canviar. Una darrera cosa que volem implementar enguany, tot i que encara no ho puc assegurar al 100%, és la realització d'una fitxa per cadascun dels nostres jugadors on hi constarà com ha anat l'any, tant en l'àmbit esportiu com en el personal. És un seguiment que ja fem normalment, però voldríem formalitzar-ho.