Jordi Esteve Tàssies Instructor de Spinning i tècnic d’altres especialitats del fitnes

M’encanta emocionar-me amb la música durant les classes de Spinning

Sarroca, 1990. El Jordi sempre ha estat molt esportista. Primer va jugar a futbol sala al seu poble, va continuar amb la pràctica del bàsquet al Secà de Sant Pere i més tard al Sícoris, i mentre feia les pràctiques del Cicle d'Animació d'Activitats Físiques i Esportives en aquest mateix club, una lesió, el trencament dels lligaments creuats, li va canviar la vida. Va descobrir que la seua gran passió eren els esports de fitnes i així va començar a fer-ne de monitor.

Francesc Florensa: Quant fa que ets monitor de fitnes?
Jordi Esteve:
Aquesta és la meua feina des de fa set anys.

F.F.: Quines activitats dirigeixes?
J.E.:
Doncs una mica de tot. Des d'entrenaments personals fins a TRX, HIIT, Spinning, CrossFit, Battle Rope, Cardio Training... El que més m'agrada actualment és l'Spinning, encara que al principi, quan m'ho van proposar, no em va fer gaire gràcia. Des de fora ho veia com una cosa horrible, però quan ho vaig provar em va apassionar. Gaudeixo molt de les classes.

F.F.: Per a qui no ho conegui, què és l'Spinning?
J.E.:
És un entrenament de bicicleta estàtica en què la música té una gran importància. La cadència de la música et porta a tenir sensacions d'anar per pla, per la muntanya (augmentant la càrrega)... La meua feina és transmetre a l'alumne en quin terreny del circuit es troba. Portar-lo a l'exterior sense sortir de la sala, que experimenti les sensacions que tindria  fora. És un esport en què es treballa molt amb la freqüència cardíaca de l'alumne, encara que de vegades agafem com a referència els watts.

F.F.: Quines músiques escolteu mentre feu la classe?
J.E.:
Des de trance, que són músiques que utilitzem per a la muntanya, fins a pop actual. Sempre és important que la cadència de la música t'inspiri en cada tipus de tram.

F.F.: Què és el que més gaudeixes mentre dirigeixes una sessió?
J.E.:
M'encanta emocionar-me amb la música i que els alumnes també ho facin. També aconseguir que tothom tregui aquella força extra i ho donin tot durant  la sessió.

F.F.: Notes que l'Spinning cada cop compta amb més practicants?
J.E.:
Sí, l'Spinning cada vegada es fa més gran. Les bicis són cada cop més modernes, donen més informació de cada sessió al practicant, no depens de si a fora fa fred o calor... Molta gent fins i tot es compra una bici per a casa. Pensa que molts ciclistes venen a fer entrenament amb nosaltres.

F.F.: En això estava pensant. Quin és el perfil de l'alumne de les teues classes?
J.E.:
Des de gent que es vol aprimar, fins a ciclistes experimentats que, sobretot a l'hivern, venen a entrenar-se. Pel que fa al gènere, és bastant equilibrat entre noies i nois.

F.F.: És un esport molt dur?
J.E.:
Una classe dura 50 minuts. Llavors, el nivell d'exigència ja depèn de cadascú. Si un s'exigeix, pot acabar molt cansat. Pot resultar més o menys dur depenent de cadascú, de la seua autoexigència i de la condició física que tingui.

F.F.: A banda de les classes, tu t'entrenes?
J.E.:
Sí, sí. Normalment a les classes dirigides no realitzo la classe, però a les de Spinning sí. A banda, faig gimnàs per estar en forma.
 

AL PRIMER TOC

  • Quins esports practiques? Tota mena d'esports de fitness i ciclisme de carretera i BTT.
  • Quins són els teus referents en l’àmbit esportiu? Te'n diré dos. El futbolista Hristo Stóitxkov i l'exjugador de l'NBA Tracy McGrady.
  • Quina és la teva beguda preferida? L’aigua.
  • I el plat que més t’agrada? La truita de patata.
  • Quina música escoltes? El trance, és una música emocional.