Futbol sala
- Aspa , Bellaguarda , El Cogul , Juncosa

Cinquena posició del FS Juncosa a la Champions femenina

Les juncosanes tanquen el torneig amb una derrota (2-0) contra les marroquines del Saphir Kenitra. L'equip garriguenc es mostra molt satisfet del campionat realitzat i se'n va de França amb el títol honorífic de ''millor afició".

Imatge de l'equip del FS Juncosa, cinquenes d'Europa. FOTO: Sònia Pallejà

Punt i final a l'aventura europea de l'equip femení del FS Juncosa, que del 20 al 23 d'abril van disputar el torneig de la Champions organitzada per la Federació Europea de Futsal (FEF) a la localitat occitana de Marguerittes (França). Les garriguenques van finalitzar la seva participació jugant el dimarts al matí el partit pel quart i cinquè lloc contra el Sephir Kenitra marroquí. Les blaves van mostrar la seva millor cara tant en defensa, imposant una línia de contenció granítica, com en atac, gaudint de diferents ocasions, tant en jugades trenades des del darrera com en accions de pilota aturada, que per l'encert de la portera marroquina o pel desencert de cara a gol no es van acabar de materialitzar. Així, dues accions ofensives de les marroquines, la primera a l'inici del matx i la darrera a pocs minuts del final, va fer decantar la balança pel Sephir.

Pel que fa a la final del torneig, les jugadores del Toulouse Métropole, rival de les juncosanes a la fase de grups, es van erigir com a campiones, derrotant a les amfitriones FS Marguerittois (3-1) a la final. Val a dir, que en els dos partits contra el Juncosa, les del Llenguadoc van mostrar un nivell tècnic i tàctic altíssim, fet que presagiava el triomf al torneig.

Gràcies a la retirada de la competició de l’equip del Rivois per lesió de vàries de les integrants de l'equip, les juncosanes han acabat en la cinquena posició final del campionat. Més enllà dels resultats, l'expedició garriguenca valora com a molt positiva l'experiència d'haver jugat la Champions, tant en l'àmbit esportiu, agafant grans dosis d'experiència contra equips d'un nivell superior, com en l'esfera personal, compartint moments irrepetibles amb les companyes d'equip, cos tècnic i afició.

Capítol a part mereix l'expedició d'aficionats desplaçada des de diferents pobles de les Garrigues Altes: Aspa, el Cogul, Bellaguarda, el Soleràs i Juncosa, que van fer-se sentir des del primer dia i no van parar d'animar ni un sol instant a les blaves des del primer fins a l'últim minut, sempre amb el respecte i el fair-play com a bandera. L'organització va voler reconèixer l'esforç de l'expedició garriguenca entregant-los el títol honorífic de "millor afició del campionat" i de fet, el FS Marguerittois, organitzadors de la Champions s'han compromès a realitzar una visita a la comarca l'estiu d’aquest any.

Les jugadores del FS Juncosa que es van desplaçar a Marguerittes per disputar la Champions van ser: Mònica Guiu, Míriam Llauradó, Sílvia Pallejà i Adina Sabadis, de Juncosa; Gisela Font, Glòria Mateu, Clàudia Nogués i Andrea Flix, de Bellaguarda; Mercè Martí i Laura Oromí, del Cogul, i Ivette Piñol, d’Aspa. Els entrenadors de l’equip, Albert Mateu i Christian Domingo, de Juncosa.