Senderisme
- Aspa , El Cogul , Granyena de les Garrigues , L'Espluga Calba , Torrebesses

Una ‘gran volta’ del Centre Excursionista de la Segarra que passa per les Garrigues

L’entitat s’ha proposat recórrer a peu tot el perímetre de la demarcació de Lleida per etapes mensuals. Va començar al setembre a Cervera i té previst que el projecte duri uns tres anys.

Un dels trams de la tercera etapa, prop de l’Espluga Calba. FOTO: Ero

El diumenge 19 de gener, un grup de caminants van anar de les Borges a Aspa. Era la cinquena etapa de l'anomenada Gran Volta a Lleida, una nova iniciativa del Centre Excursionista de la Segarra per donar tot el tomb al perímetre de la província amb caminades mensuals d'entre 15 i 20 km cada una. Al setembre hi va haver la primera, amb sortida de Cervera, i l'entitat calcula que el projecte culminarà d'aquí uns tres anys, amb un total de 30 o 32 etapes fetes.

La tercera, feta al novembre, ja va passar també per les Garrigues, concretament per l'Espluga Calba, on arribava després d'haver sortit de Rocafort de Vallbona. La quarta va ser l'1 de desembre i va enllaçar l'Espluga amb les Borges i la cinquena el 19 de gener. La sisena, per a la qual no s'ha anunciat data encara, anirà d'Aspa a Torrebesses, passant pel Cogul i Granyena. Totes les etapes són lineals i inclouen servei de bus per tornar al punt d'inici. Les inscripcions es poden fer a través del web del Centre (ces.cat) o al telèfon 973532496.