Ciclisme
- Redacció / Juneda , Les Borges Blanques , Puiggròs , Torregrossa

Quin és el millor lloc de les Garrigues per veure passar la Volta?

Avui a primera hora de la tarda els ciclistes passaran per Puiggròs, les Borges, Juneda i Torregrossa camí de Lleida, on finalitza la quarta etapa. Preguntem a ciclistes de l’àmbit comarcal sobre la ubicació òptima per veure el pilot professional. 

Senyalització de l'esprint intermedi a punt, a les Borges Blanques (Foto: X.F.)

La quarta etapa de la 103a edició de la Volta Ciclista a Catalunya passarà aquesta tarda per les Garrigues en el seu recorregut de 169 km entre Sort Lleida. Està previst que els ciclistes passin per la carretera L-200, al costat de Puiggròs, i tot seguit entrin a les Borges Blanques per l'avinguda Santiago Rusiñol, i enfilin el carrer la Font, on a l'alçada de la Capella hi haurà un esprint intermedi.

Després, la comitiva continuarà carretera avall per sortir de la població per l'N-240. A Juneda, la cursa no entra al nucli urbà, sinó que a l'alçada del cementiri trencarà cap a Torregrossa (passant pel costat de l'Escola de Ciclisme). A la localitat del Pla d’Urgell sí que hi entrarà. Ho farà per l'avinguda Xavier Iglesias Guiu, carrer Roser i carrer Lleida per enfilar de nou cap a l'N-240, a Margalef. A partir d'allí, els ciclistes ja tiraran directe cap a Lleida. 

Segons els horaris de pas previstos per l’organització, el pilot passarà pel costat de Puiggròs entre dos i tres quarts de quatre de la tarda i travessarà la meta volant de les Borges entre tres quarts i les quatre i cinc. Els ciclistes rodaran per l’exterior de Juneda entre cinc minuts abans de les quatre i un quart de cinc. Pocs minuts després, creuaran Torregrossa. 

Aprofitant això, hem preguntat a diversos ciclistes de competició amateur quin creuen que és el millor punt per veure passar el pilot professional, amb ciclistes com Tadej Pogacar, Mikel Landa o Sepp Kuss. 

Sergi Mateu (Bellaguarda)

El ciclista i president del Club Ciclista Lleida aposta per esperar el pilot a Torregrossa perquè així també es podrà gaudir de l’homenatge que la Volta farà a Modest Capell

Júlia Mir (Juneda)

La revelació de la temporada 2023 i nova integrant l’equip ciclista femení Massi-Tactic seguirà la cursa des de l’Escola de Ciclisme Juneda-Garrigues, al costat de la qual passarà la cursa camí de Torregrossa. 

Roy G. Caño (Puiggròs)

Incorporat aquesta temporada a la disciplina de l’Euro Bimmer Stock (EBS), el de Puiggròs considera que serà millor seguir la Volta des dels carrers de les Borges. El pas pel costat de Puiggròs serà molt ràpid.  

Damià Palafoix (Torregrossa)

Palafoix, a les files del CC Lleida, proposa dues ubicacions per veure la quarta etapa de la Volta. Suggereix als aficionats a la fotografia el collet d’Arbeca, perquè el grup s’enfilarà per posicionar-se per l’esprint de les Borges. Personalment, però, es decanta per Torregrossa i la corba propera al monument a Modest Capell. 

Laura Quintana (Les Borges)

La triatleta també marca dos punts sobre el mapa. Pensa que a les Borges, per la història ciclista del municipi, i a Torregrossa, arran de l’homenatge a Modest Capell, el pas de la cursa serà emotiu. La capital comarcal tindrà l’alicient d’acollir l’últim esprint intermedi abans d’arribar a la meta de Lleida. 

Pau Domènech (Les Borges)

El ciclista del Highlevel Gsport ho té clar: “la meta volant a les Borges, sense cap mena de dubte és l’atractiu clau, allò ha d’estar a petar de gent”. Per qui no pugui desplaçar-se fins a la capital borgenca, proposa cercar algun punt una mica elevat o el pas per poblacions, ja que forçarà a que el grup s’estiri.