Ciclisme
- Juneda

Les Obagues acull el primer 'stage' de la temporada de l'equip ciclista Controlpack-Badia

Entre els integrants del conjunt ebrenc hi ha Oriol Muntanyola, de Cervià de les Garrigues. Al celendari lleidatà del 2021, les curses de Juneda i Torregrossa hi són protagonistes.

(foto: FCC)

L'Ecocentre les Obagues de Juneda ha estat el lloc triat per l'equip ciclista català Controlpack-Badia, de la Sénia (el Montsià) per donar el tret de sortida a la seva preparació per a la temporada 2021, en què l'equip ebrenc prendrà part en les principals curses del calendari català, així com en proves de la Copa Espanya i proves per etapes del calendari estatal.

Aquest breu stage de dos dies, que ha tingut lloc l’últim cap de setmana de gener amb permís de la Federació Catalana de Ciclisme i les mesures corresponents contra la Covid, ha inclòs dues sortides per les carreteres de les Garrigues, una de 80 km i una de 170 km que també va entrar a la Conca de Barberà i el Priorat. Els ciclistes també han rebut una xerrada de nutrició esportiva i han dedicat temps a la convivència d'un equip que compta amb algunes cares noves de cara a la nova temporada. Tot i tenir la seu a les Terres de l'Ebre, al Controlpack-Badia hi ha una bona representació lleidatana, començant per la direcció esportiva de Sergi Hernando, i amb els ciclistes Albert Masana, de Puigverd, Oriol Muntanyola, de Cervià, i Arnau Solé, de Montclar d’Urgell, que continuen de la temporada passada i als quals se sumen Carles Pardo en el seu primer any S23 i el triatleta Sergi Jurado.

Juneda i Torregrossa, protagonistes del calendari
Si la pandèmia de la Covid ho permet, el calendari lleidatà de competició de carretera serà el més ampli dels darrers anys. El 9 de maig, els carrers de Juneda seran escenari d'una prova puntuable per la Copa Catalana fèmines elit i S23, i també per la Copa Catalana júnior masculina. Ja al mes de juny es disputaria la primera edició del Gran Premi Lleida, puntuable pel calendari de Grans Clàssiques; i el darrer dilluns d'agost seria el torn del ja clàssic Trofeu Vila de Juneda puntuable per la Copa Critèrium masculina. Finalment, el 2 d'octubre la Gran Clàssica Modest Capell de Torregrossa posaria punt i final al calendari competitiu, que probablement tornarà a comptar amb la recuperada Cursa del Pavo a la ciutat de Lleida pels volts de Nadal.